Leírás
Szénhidrátban szegény, rostban gazdag, natúr ízű kása. Teljesen semleges ízűre készítettük, sem vanília, sem egyéb ízesítő nem került hozzá, hogy méltán legyen alapja a Te fantáziád szerint édesített desszertekhez.
Összetevők: cassava dara, manióka liszt, őrölt mandula, bambuszrost liszt
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, élesztőt sem. Allegén anyagok vastagon szedve.
ALAPRECEPT:
Hozzávalók:
- 30 g Krémes desszert kása alappor
- 220 ml növényi tej vagy egyéb tej (pl TOTU tej)
- ízlés és diéta szerint 20-30 g édesítő
Egy csomag desszert kása 3 adagot tartalmaz.
Elkészítési javaslat:
30 g Krémes desszert kását 20-30 g diéta szerinti édesítővel és kb. 1 dl növényi tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a további 120 ml növényi tejet, majd folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön felforraljuk, ekkor el is készült. Ügyeljünk arra, hogy ne forraljuk enné tovább, mert visszahígulhat. A desszert édességét a főzés előtt állítsuk be, utólag már ne édesítsük. Fogyaszthatjuk melegen, langyosan vagy kihűtve is.
Készíthető csak forró tejjel felöntve is: a desszert kására 220 ml forrásban lévő növényi tejet öntünk, és édesítjük. Gyors mozdulatokkal megkeverjük néhányszor. Légmentesen lefedjük egy kistányérral, így hagyjuk 3-5 percig, hogy a gőzben megpuhuljon. Ízlésünk szerint díszítve, ízesítve fogyasztjuk hidegen vagy melegen.
Ha tortakrémnek vagy süteményekbe használjuk, akkor 1 adagot 150 ml növényi tejjel készítsünk, hogy jóval sűrűbb legyen.
Tápanyagtartalom 100 g pudingporban
Energia kJ | 1261,5 |
Energia kcal | 300,4 |
zsír | 11,7g |
amelyből telített zsírsavak | 0,3g |
szénhidrát | 42,9g |
amelyből cukrok | 3,6g |
ebből hasznosuló szénhidrát | 42,9g |
ebbő poliolok | 0g |
fehérje | 8,6g |
só | 0,0g |
rost | 9,5g |
Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.