Leírás
A Keltes élmény lisztkeverék a kelt tésztát kedvelők számára készült. Azoknak, akik olykor szeretnék reform életmódjukba, vagy diétájukba visszacsempészni a nagymama finom, puha és légies keltes süteményeit. Olykor vágynak arra, hogy a reggeli asztalra egy frissen sült kakaós csigát, lekváros buktát vagy egy finom pizzás párnát tegyenek, a család legnagyobb örömére. Jó szívvel ajánjuk iskolás gyermekek tízórai csomagjába, munkahelyi gyors étkezésekhez egyaránt.
A régi, megszokott kelt tésztákhoz nagyon hasonlító sütemények készíthetők belőle.
Összetevők: tápióka keményítő, zsirtalanított maglisztek keveréke (arany lenmagliszt, szezámmagliszt, kókuszliszt) , élelmi rostok (bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt), Éléskamra foszfátmentes paleo sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)
SÓMENTES ÉS ÉDESÍTÉSMENTES TERMÉK. Felhasználástól függően édesíteni, sózni szükséges.
A lisztkeverék kiadós adagjával családok számára bőséggel elegendő, vagy vendégségekre készítve is megfelelő adag. Az elkészült sütemények fagyaszthatók és szobahőmérsékelten érdemes kiolvasztani, majd sütőben 100 fokon langyosra is melegíthetők.
A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk, citromsav nélkül.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított naturális termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá mandulalisztet, konjac lisztet, élesztőt sem.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
Energia kJ | 1081.8 |
Energia kcal | 261,6 |
zsír | 2,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,4 g |
szénhidrát | 49,6 g |
amelyből cukrok | 1,2 g |
fehérje |
8 g |
só | 0 g |
rost | 25,2 g |
Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.